4 filety z mořského vlka • asi 400ml zeleninového vývaru • 2 větší mrkve • ½ celeru • 2 petržele • trochu posekaných bylinek podle chuti • sůl
• různě upravené brambory • některé ze zeleninových pyré • polentová kaše
~ ~ ~ ~ ~
Mrkev, celer a petržel nakrájíme škrabkou na juliene anebo nožem na tenké nudličky. Nakrájené juliene spaříme v osolené vodě asi 5 minut a dáme stranou.
Filety z mořského vlka osolíme, okořeníme kmínem a posypeme bylinkami podle chuti.
Do pánve nalijeme 2/3 zeleninového vývaru a přivedeme pomalu k varu. Poté stáhneme na co nejnižší stupeň a vložíme do něj filety. Pomalu necháme táhnout 15 minut.
Než budou filety hotové, na další pánvi zahřejeme zbytek vývaru a prohřejeme v něm zeleninové juliene. Filety i juliene ihned podáváme.
~ ~ ~ ~ ~
Okořeněné filety z mořského vlka uvaříme v parním hrnci 15 minut a ke konci přidáme k rybě prohřát uvařené zeleninové juliene.
Zavázali jsme se, že bude kuchařka vždy zdarma a na tomto nic měnit nehodláme. Ale při stále se zvyšujících nákladech na provoz tohoto webu se obracíme na Vás vás. Abychom pro Vás mohli nadále spravovat tyto stránky a pracovat na dalším rozvoji, potřebujeme Vaši pomoc. Pokud se Vám naše kuchařka líbí a chtěli byste ji podpořit, tak můžete na náš účet 1117271044/3030. Jsme vděčni za každý, i jakkoli malý příspěvek.
Vaše Jednoduchá kuchařka.
Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.
Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.
Text © 2019 Lukáš Zach
Fotografie © 2019 Lukáš Zach
Všechna práva vyhrazena.
Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.
Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.