600g hovězí zadní kýty • 400g rýže • 1 větší mrkev • ½ menšího celeru • 2 stonky řapíkatého celeru • 1 rajče • 1 menší cibuli • nové koření • bobkový list • stonky z petrželky a libečku • větvičku tymiánu nebo rozmarýnu (nemusí být) • sůl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maso nakrájíme na větší kostky, vložíme společně se zeleninou a bylinkami do studené vody a přivedeme pomalu k varu. Poté stáhneme na co nejnižší stupeň, trochu osolíme a uvaříme do měkka.
Mezitím si připravíme rýži.
Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej z hrnce a ještě horké natrháme vidličkami. Poté smícháme s uvařenou rýží a dochutíme.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tip: Masový vývar dále použijeme na polévku nebo k přípravě jiného pokrmu.
Zavázali jsme se, že bude kuchařka vždy zdarma a na tomto nic měnit nehodláme. Ale při stále se zvyšujících nákladech na provoz tohoto webu se obracíme na Vás vás. Abychom pro Vás mohli nadále spravovat tyto stránky a pracovat na dalším rozvoji, potřebujeme Vaši pomoc. Pokud se Vám naše kuchařka líbí a chtěli byste ji podpořit, tak můžete na náš účet 1117271044/3030. Jsme vděčni za každý, i jakkoli malý příspěvek.
Vaše Jednoduchá kuchařka.
Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.
Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.
Text © 2019 Lukáš Zach
Fotografie © 2019 Lukáš Zach
Všechna práva vyhrazena.
Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.
Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.