Vanilkovo-tvarohový mousse

Vanilkovo-tvarohový mousse
4-5 porcí / 35 min.

Potřebujeme:

500g odtučněného tvarohu • bílky ze 4 vajec • 100g moučkového cukru a 1 vanilkový lusk nebo 50g moučkového cukru a 2 balíčky vanilkového cukru

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup:

Bílky vyšleháme společně s cukrem a vanilkou do pevného sněhu.

Sníh poté opatrně vmícháme do tvarohu, naplníme do sklenic a necháme v lednici vychladnout. Nebo můžeme nechat mousse vychladnout celý a při podávání z něj lžící na talíře tvarovat noky.

Před podáváním necháme mousse alespoň půl hodiny při pokojové teplotě zahřát.

 

podpořte nás

Zavázali jsme se, že bude kuchařka vždy zdarma a na tomto nic měnit nehodláme. Ale při stále se zvyšujících nákladech na provoz tohoto webu se obracíme na Vás vás. Abychom pro Vás mohli nadále spravovat tyto stránky a pracovat na dalším rozvoji, potřebujeme Vaši pomoc. Pokud se Vám naše kuchařka líbí a chtěli byste ji podpořit, tak můžete na náš účet 1117271044/3030. Jsme vděčni za každý, i jakkoli malý příspěvek.

Vaše Jednoduchá kuchařka.

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka